1410 skuespil i databasen 25.04.2024

Kærlighedens optik

Thomas Trier
Baggrunds information
Fire skuespillere og en musiker mødes for at fortælle hinanden historier om kærlighed. De bevæger sig ud og ind af spillet, der kommer stadig tættere på dem selv, og på spørgsmålet om, hvad kærlighed er. Et trick fra naturens side, der skal få os til at avle som rotter? Kemi? Simpel teknik og banale spilleregler? Er romantik virkelig en 200 år gammel opfindelse? Og kan man blive forelsket ved at spise en pille? Måske burde kærlighed se fuldkommen anderledes ud i dag for at passe til nutidens mennesker. Gud er død. Lever kærligheden?
År / Udgivet:2008 /
Varighed:100 minutter
Område / Genre:Voksne / Familie- & Kønsroller
Medvirkende:10-20 ( 6 kvinder, 7 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DDF
ISBN:978-87-7865-715-2
Locations:2
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Thomas Trier




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
KATHRINE PELLE MARIE TROELS MARIJANA De 5 skuespillere spiller også rollerne: SIGNE CHRISTIAN JONAS 2 PARTERAPEUTER GL. BEKENDT MARTIN JAN
Uddrag
PELLE: Prøv at høre her: Mine venner og jeg har sådan en klub, ikke… Når én af os ikke har fået sex med sin kæreste i fx 3 måneder, så ringer vi til ham og synger fødselsdagssang... Synger: ’I dag er det…’ Engang var der én af os der ikke havde fået sex i 2 år… Han synes ikke det var sjovt, at vi ringede og sang for ham… Men undskyld mig… Hvad fanden sker der? Jeg er ikke mere end 27 år. Skal det være et problem for folk i vores alder. Det ser jeg som et tegn på, at kærligheden ikke eksisterer. MARIJANA: Halloo, min ven – Kærligheden eksisterer. Kærligheden er det største og mest guddommelige i vore liv, efter at Gud er død. MARIE: Gud er død, men kærligheden lever. KATHRINE: Jeg er kærlighed – og jeg lever. PELLE: Kærligheden er død. MARIE: Kærlighed er kemi. Det hele handler om dopamin og oxytocin og vasopresin og hvad ved jeg, der fiser rundt inde i kroppen på dig. TROELS: Kærlighedskemikalierne er inde i din krop et sted mellem 6 måneder og 3 år efter at du har mødt din forelskelse – så er det slut. Så er de der ikke mere. MARIJANA: Nu har de opfundet en pille, der kan få forelskelsen til at blomstre inde i dig igen. MARIE: Og hvordan skulle det så fungere? MARIJANA: Jo – hvis man nu har fundet en mand, som man snakker godt med... alting er super fint – man har de samme interesser og det samme tøj på – der er bare én ting der mangler… Så kan man spise en pille og blive forelsket i ham. MARIE: Det ved jeg bare ikke, om jeg tror på det der… TROELS: Jo, jo – det er da helt coolt… KATHRINE: Jeg var engang til nogle af mine venners bryllup… Og de var fine nok og alt var fint… Men der var slet ikke den der gnist mellem dem. De skændes ret meget og… hun ville låne hans bil, men han ville ikke låne hende den – for tænk hvis han selv skulle bruge den… og det virkede som om, det bare var en praktisk foranstaltning det bryllup. Jeg kunne se ægteskabet – men jeg kunne slet ikke mærke kærligheden mellem dem. Dér besluttede jeg mig for, at sådan skulle min kærlighed ikke være. Jeg vil ikke nøjes med noget, der er så småt. Min kærlighed skal være stor og dyb og altomfavnende. TROELS: Jamen – held og lykke med det. MARIE: Men hvis den nu slet ikke eksisterer. KATHRINE: Det gør den – det SKAL den gøre. MARIJANA: Jeg blev nærmest rasende da jeg fik at vide at Den Romantiske Kærlighed er en opfindelse, der kun er 200 år gammel. Altså ideen om, at kærlighed skal danne grobund for at livslangt forhold og ægteskab mellem en kvinde og en mand. Før den romantiske kærlighed og i andre kulturer er og var ægteskaber arrangerede. Grunden til at vi bliver ved med at holde fast i den her romantiske form for kærlighed, det er fordi vi konstant bliver mindet om den i Hollywoodfilm og popsange – undskyld, Marie.