1410 skuespil i databasen 18.04.2024

Karlas Kabale

Reneé Toft Simonsen
Baggrunds information
Familieteater – året rundt. En dramatisering af børnebogen ”Karlas Kabale”. Den moderne skilsmissefamilie – et omdrejnings-punkt, der set med barnets øjne kan opleves som en verden af daglige udfordringer: en rejse mellem kær-lighed og svigt, forventninger og skuffelser, glæder og sorger. Med humor behandler forestillingen børns ofte ukue-lige livsglæde og afgrundsdybe sorger – og familie-mønstrenes opbrud og famlen efter nye balancer udløser genkendelse og eftertænksomhed. En historie, som med varme rækker ud og favner både Karlas travle mor, alkoholiserede far, venlige bonusfar og to viltre småbrødre samt hyggelige naboer og et par af samfundets skæve eksistenser. Alt sammen oplevet gennem pigen Karla, der kæm-per med at få ”familie-kabalen” til at gå op. Varighed: ca. 1½ time Locations: flere lokaliteter – ændringer af samme vil kunne markeres med enkle virkemidler. Antal medvirkende: 3 børn, 8 voksne (plus evt. statister).
År / Udgivet:2010 /
Varighed:90 minutter
Område / Genre:Familieteater / Dramatiseringer
Medvirkende:10-20 ( 3 kvinder, 5 mænd, 3 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:Nordiska
ISBN:978-87-7865-794-7
Locations:5
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Nordiska




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Karla Mads Morten Lillebror Mor Fru Pedersen Bagerkonen (kan spilles af samme person som fru Pedersen) Leif Buster (kan spilles af samme person som Leif) Far Merlin (kan spilles af samme per
Uddrag
Ude. Karla, Buster, Merlin, Bagerkonen. Karla står fortabt og ser sig omkring, så hører hun pludselig råb. En mand med hvidt skæg, spids hat og lang flagende kappe kommer cyklende. MERLIN: BUSTER! BUUUUSTER! (Han forsvinder. Buster kommer fra modsat side, skubbende sin indkøbsvogn). KARLA (glad): Hej Buster! BUSTER (ser uinteresseret på hende): Buster er mit navn, brug det ikke op. (Han går videre, Merlin kommer cyklende bag ham). MERLIN: Vent! BUUUUUSTER! (Buster standser, Merlin står forpustet af cyklen). Jeg snød ikke! BUSTER: Jo, du gjorde! Du snyder altid, og jeg gider ikke lege med dig mere! MERLIN: Jeg snød ikke! Jeg snød ikke! BUSTER: Jeg vil ikke lege med dig mere. Du skal lade mig være i fred! MERLIN (er ved at græde): Det kan du ikke være bekendt. Nu bli'r jeg ked af det. Kan du slet ikke se, at jeg bliver ked af det! BUSTER: Okay, så kommer du med. Men så gør du det ikke igen! MERLIN: Nej, det lover jeg...(hvisker for sig selv), men jeg snød ikke. (De vil til at gå). KARLA: Buster, ka' du ikke huske mig? BUSTER: Nej. Vi skal hjem og ha' the. Kom så, Merlin. KARLA: Du sad her på bænken sammen med mig og min far... og så gav du mig kiks og og og ...spurgte om jeg ville ha' en gibbernakker... BUSTER: En gibbernakker? MERLIN: Jeg vil gerne ha' en gibbernakker. KARLA: Og så fik du vores flasker. BUSTER: Jeres flasker. Ja, det kan jeg godt huske. KARLA: Jeg ville høre om, jeg kunne bo sammen med jer og blive posedame. BUSTER: Jamen, vi skal jo hjem til huset og have te. Drikker du te? (Karla nikker). MERLIN (piller ved Karlas rygsæk): Hun har pæne øjne og en rigtig fin taske. Der kan være mange fine ting i sådan en taske. BUSTER: Merlin! (Merlin fjerner hurtigt fingrene). MERLIN: Du må godt sidde bag på min cykel. Vær så god at sidde. (Karla kravler op på bagagebæreren). Men så skal jeg osse se, hvad du har i tasken. (Karla nikker, Buster begynder at gå). Buster! Buster! Buster! (Merlin cykler efter ham. De forsvinder. Fru Pedersen kommer ind og er med til at etablere ”hulen”). FRU PEDERSEN: ”Huset” var faktisk ikke et hus. Det var mere, hvad Karla ville kalde en hule. Den var lavet af brædder og plastic og lå i udkanten af byen, i nærheden af lossepladsen. BUSTER (kommer ind sammen med Merlin og Karla): Så, se Karla, du skal ha´ selveste lænestolen. FRU PEDERSEN (sætter lænestolen på plads): Lænestolen havde ikke noget betræk, men der var lagt en kartoffelsæk på den, så den så dejlig behagelig ud. Og Karla var træt. (Fru Pedersen går ud. Buster hiver et lille gasblus op fra indkøbsvognen og begynder at lave the). KARLA: Men jeg vil da ikke ta' jeres bedste stol. MERLIN (rækker hende en skammel): Nej, det vil jeg nok også sige, du kan sidde på denne her. BUSTER: Nej, hvor er du skammelig! (Griner af sig selv, men bli'r så alvorlig). Hun skal ha' lænestolen, skal hun. Børn skal ha' det bedste. Sådan er reglerne. Børn er særlige. Det ved du godt, Merlin! KARLA (sætter sig på skammelen): Jeg kan sagtens sidde på denne her.