1410 skuespil i databasen 25.04.2024

Døde skygger

Jonas Corell Petersen
Baggrunds information
To brødres fatale arv fra faderen. Fire unge mennesker, to brødre, to veninder er taget ud til faderens sommerhus. Storebror og Lillebror er hver for sig mærkede af den afdøde fars dominans. Det kommer til et opgør, hvor man fornemmer at de får svært ved at få hold på deres forkrøblede personlighed. Mulighed for at skabe spænding i den gradvise afsløring af deres ”lig i lasten”.
År / Udgivet:2001 /
Varighed:45 minutter
Område / Genre:Voksne / Familie- & Kønsroller
Medvirkende:3-5 ( 2 kvinder, 3 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:87-7865-236-7
Locations:1
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Jonas Corell Petersen




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Henrik Reitzler - Storebror Tomas Reitzler - Lillebror Pia Hansen - Henriks kæreste Josefine Weissmann-Müller - Pias veninde Henning - Opsynsmanden, ca. 10 år ældre end Henrik
Uddrag
Scene 1 Opholdsstuen/spisestuen i en større jagthytte. I højre side er der udgang til entreen. I modsat side er en gang, der fører til resten af huset. I bagvæggen er et vindue. Rundt på væggene hænger jagttro-fæer af rådyr og ved vinduet hænger et jagtgevær. I den ene side af rummet står et spisebord med fire stole. I modsatte side en sofa og et sofabord. Ved siden sofaen står farens stol. Ovenpå barskabet står en telefon og en kasse cigarer. Henrik ind. Han går rundt i rummet, og standser ved farens gamle lænestol. Pigerne ind. HENRIK - Hva’ så piger, lækkert hus. PIA - Hvor er her stort! Se Josefine. Er det virkelig jeres ø? Tomas ind med en kuffert HENRIK - Yes! Det hele er vores … nu. TOMAS - Vi kan tage her op så tit vi vil. HENRIK - Nu må vi se. Der er en del ting, der skal ordnes… men vi kan jo altid sælge det. TOMAS - Hva’? HENRIK - Tomas … smut lige ud og hent det sidste. Tomas ud HENRIK - Kom lige her skatter, det var godt jeg tog dig med her ud hva’? PIA - Ja, du er så sød. De kæler. Josefine lægger sig på sofaen PIA - Hvad er der galt Josefine? JOSEFINE - Jeg er bare lidt køresyg. HENRIK - Det er ok. Jeg tror også næsten vi var oppe på 200. Ja næsten. Det oplever jeg tit med folk som ikke er vant til at køre med mig. Jeg har det bare sådan når jeg sidder bag rettet, så er det bare mig … JOSEFINE - Jeg bryder mig ikke om at køre så stærkt. Man kan ramme nogen, eller køre galt. HENRIK - Hva’? Nå ja, men det gjorde vi jo ikke. Tomas! Hvad la-ver du? Er du ved at slå telt op eller hva’? JOSEFINE - Jeg synes ikke du ku’ være bekendt at køre så hurtigt. Er du klar over hvor mange der dør hvert år, bare fordi de skal køre hur-tigt. Min far er læge, han ser det hver dag. HENRIK - Nåja, man skal køre ordentligt. Det var da utroligt! Hvor bli’r han af? Tomas ind, med flere store tasker HENRIK - Nå der er du. Havde du tænkt dig at jeg skulle ordne det hele? TOMAS - Nej, men bagagen er bare ret tung. (Sætter bagagen fra sig lidt hårdt) HENRIK - Hallo, pas lige lidt på! TOMAS - Undskyld. PIA - Henrik. HENRIK - Han skal da ikke bare smide rundt med vores ting. TOMAS - Jeg ku’ godt ha’ brugt lidt hjælp. PIA - Det gør ikke noget. Det er også fordi jeg har taget min mave-træner med. Jeg er på sådan en speciel kur. Enormt godt for maven. HENRIK - Tomas, skal bagagen stå der? TOMAS - Hva’? PIA - Han laver bare sjov. Ik’ Henrik? HENRIK - Det er også lige meget. Nu skal vi hygge os, og Tomas du sætter lige bagagen op.