1410 skuespil i databasen 18.04.2024

Ivanhoe

Thomas Malling
Baggrunds information
I denne version af Scotts grandiøse værk er tonen ganske vist crazy og scenen henlagt til en byggeplads, men temaerne er de samme og gennem et slør af let parodi anes tragedien.
År / Udgivet:2006 /
Varighed:90 minutter
Område / Genre:Voksne / Historiske stykker
Medvirkende:> 20 ( 15 kvinder, 15 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DDF
ISBN:87-7865-628-1
Locations:1
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Thomas Malling




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
PERSONERNE WILFRED AF IVANHOE CEDRIC ANGELSAKSER, Than af Rotherwood, Ivanhoes far. ROWENA, Angelsaksisk princesse og Cedrics myndling ELGHITA, Rowenas kammerpige af sydlandsk oprindelse ATHELS
Uddrag
SCENE 1 JESUS Scenen er en byggeplads. Gammelt er blevet revet ned og nyt under opførelse. Rundt om ses murbrokker og nye sten, betonelementer og rør, grusbunker og andre steder stræber nye konstruktioner mod himlen. Der er skilte, containere, rockwool, arbejdskure og andet. Midt i denne verden mellem nedbrydning og opbygning, står et træ - antageligvis det sidste. Gyrd og Wamba sidder i dets skygge. GYRD - Wamba, fortæl noget om han Jesus. WAMBA - Jesus? Hvorfor det? GYRD - Fordi det er sjovt. WAMBA - Sjovt? Jesus var sgu ikke sjov. GYRD - Var han Guds søn? WAMBA - hn.. GYRD - Hvorfor korsfæstede de ham? WAMBA - Fordi han irriterede dem - og så dømte de ham til det. GYRD - Det var sgu da strengt! WAMBA - Det er religion - sådan var det dengang. GYRD - Jomen, Guds søn? WAMBA - Jeg sagde jo det ikke var sjovt. GYRD - Sig nu hvad han rigtigt havde gjort. WAMBA - Spillet pik i templet. GYRD - Er det rigtigt?! WAMBA - Nej bonderøv. GYRD - Hvorfor siger du det så? WAMBA - Fordi du irriterer mig. GYRD - Det var det de korsfæstede Jesus for. WAMBA - Hør nu - Jesus talte om kærligheden og på et tidspunkt blev det for meget for dem og så korsfæstede de ham. GYRD - Kærligheden - hvad sagde han da om kærligheden? WAMBA - Elsk din næste som dig selv! GYRD - Hvorfor korsfæstede de ham for det?