1410 skuespil i databasen 25.04.2024

Skisma

Marie Markvard Anders
Baggrunds information
En fortælling om en verden, delt i to. En verden, hvor man forsøger at skille mennesket fra sine destruktive egenskaber og derved skabe den sande og rene menneskeslægt. På Den Rigtige Side lever alle de almindelige, lykkelige mennesker i fred og harmoni. På Den Forkerte Side lever alle de udstødte. Mennesker som er blevet sorteret fra ved fødslen pga. destruktive gener. Brændemærkede, steriliserede og uden nogen fremtid.
År / Udgivet:2005 /
Varighed:60 minutter
Område / Genre:Børn & unge / Musikteater
Medvirkende:10-20 ( 10 kvinder, 10 mænd, 0 børn, 0 øvrige )
Rettigheder:DRAMA
ISBN:87-7865-532-3
Locations:5
Musik:
Mere info:DRAMA, 70251141
Marie Markvard Andersen




webmaster@skuespil.net
Rolleliste
Rolleliste Den rigtige side - Vienia - Datter i en velhavende familie Madame Rischetú - Vienias velhavende mor Meche Rischetú - Vienias velhavende far Renoel Von Ickerberg - Vienias tilbeder
Uddrag
Scene 1 Vi befinder os på den forkerte side. Det er tidligt morgen, og solen er lige ved at stå op. Der høres stille musik i baggrunden. Pludse-lig forvandles musikken brat, og skraldemor kommer frem, for at vække sine småunger, der skal ud og samle skrald. 1. Endnu en morgen Skraldemor - Klokken er 7, solen er for længst stået op! ætsende stråler skinner på din dovne krop Endnu en morgen i skidt og møg blandt skrald og lort og skorstensrøg endnu en morgen i guds eget land alle må klare sig bedst som de kan. 4. dreng - Så er der skrald! 1. dreng - Det var mit, lad det være! 2. dreng - Hvem kommer først 1.dreng - Fjern dine grabber! Alle drenge - Tomme maver gnaver ned i dyngerne 3. dreng - Det er mit! 4. dreng - Gu er det ej! 3. dreng - Skal jeg til at banke dig! 4. dreng - fuck dig! Alle drenge - Tomme maver gnaver ned i dyngerne graver ned i dyngerne gnaver ned i dyngerne graver ned i dyngerne Endnu en morgen i skidt og møg blandt skrald og lort og skorstensrøg endnu en morgen i guds eget land alle må klare sig bedst som de kan. 5. dreng - Helt alene altid sulten og på jagt efter et lys i det fjerne 6. dreng - Tiden prøver kun at slå de svageste ihjel mens dagene går Alle drenge - Endnu en morgen i skidt og møg / Skidt og møg blandt skrald og lort og skorstensrøg / lort og skorstensrøg endnu en morgen i guds eget land / guds eget land alle må klare sig bedst som de kan. / bedst som de kan Endnu en morgen ved helvedes port i centrum af de riges lort endnu en dag i ragnarok vær taknemlig hvis solen står op Skraldemor - Kom så i gang! (mumlende) Møgunger! Ungerne går i gang med at samle skrald; alt kan bruges, men mad og tøj står højest på listen. Der lyder et brag og en banden, og alle knægtene springer i ly bag skraldemors skørter. Banden træder frem på scenen. Benzo (Træder et skridt frem) - Smut! Skraldemor skal lige til at protestere, men alle i banden træder et skridt frem, og hun trækker sig tilbage med en gnaven mumlen og alle sine knægte. Benzo - Lad os så komme i gang! Alt hvad der kan bruges til hvad som helst, eller sælges videre til hvem som helst lander hos mig. Og vov lige på at stikke noget i jeres egne små lusede lommer! (Banden spreder sig for at lede) Wokk - Hey! Se hvad jeg fandt! En oser! Rolan - Lad mig se! (flår den fra ham) For helvede, det er en af dem med olie. De smager af helvede til, ren lungedrab. Ryg den selv. Wokk (mumler) - Det er sku'da bedre end ingenting! (tæn-der den, inhalerer) Ahh! Det er fanme længe siden! Rana - Vi har kylling, budding, kartoffelskræller... Så gut-ter, jeg tror, jeg har fundet en resturantssæk! Så er der ser-veret. (alle kommer flyvende) Benzo - Hov vent lige! Tøm lige lommerne først! Har no-gen fundet noget af værdi?